Son Haberler

Yazar Kemal Yalçın’a Amerika’da Hayat Boyu Başarı Ödülü verildi

Yazar Kemal Yalçın yedi dile çevrilen Seninle Güler Yüreğim adlı belgesel romanının İngilizce baskısının tanıtım toplantısı için Knights and Daughters of Vartan adlı kültür kuruluşu tarafından 25-29 Ekim 2017 tarihlerinde Washington’a davet edildi ve Kemal Yalçın’a 28 Ekim 2017 günü Vartan Hayat Boyu Başarı Ödülü verildi.

Seninle Güler Yüreğim bugüne kadar Türkçe, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca, Farsça, Batı ve Doğu Ermenicesi olarak yayınlandı. Almanca ve Fransızca çevirileri hazırlanıyor.

Seninle Güler Yüreğim’in Türkçe 1. Baskısı “Üstten gelen bir emirle” 2001 yılında İstanbul’da imha edilmişti. Kemal Yalçın daha sonra imha kararına karşı dava açtı. Dava 13 yıl sürdü, sonunda davayı kazandı ve Seninle Güler Yüreğim Birzamanlar Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Kemal Yalçın Almanya ve Türkiye’de toplam 30 kitap yayınlandı. Türkiye’de en çok satan kitaplar arasında olan Emanet Çeyiz’in 12. Baskısı Birzamanlar Yayıncılık’tan çıktı.

Yazar Kemal Yalçın 26 Ekim 2017 günü Amerikan Kongre Kitaplığı’na davet edildi. İçinde 165 Milyon kitap bulunan Kongre Kitaplığı dünyanın en büyük kitaplığıdır.

Kemal Yalçın Kongre Kitaplığı Türkçe Kitaplar Bölümü’nde Bölüm Sorumluları tarafından karşılandı. Haymatlos, Emanet Çeyiz, Seninle Güler Yüreğim, Yaşama Gücü, Bilim Tutkusu daha önceden kitaplığa alınmıştı. Kemal Yalçın Anadolu’nun Evlatları, Sarı Gelin, İngilizce ve Ermenice Seninle Güler Yüreğim, Kardeşlerim Var Uzaklarda adlı kitaplarını imzalayarak kitaplığa sundu. Bölüm Sorumlularına kitaplarının yazma süreci hakkında bilgi verdi ve daha sonra Amerikan Kongresi’ni ziyaret etti.

Kemal Yalçın 27 Ekim 2017 günü Amerika’nın Sesi Televizyonu’na davet edildi. Seninle Güler Yüreğim, Emanet Çeyiz, Sarı Gelin kitapları hakkında sorulan soruları yanıtladı.