Son Haberler

ŞEMUN HANNE HAYDO DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜ

4.11.2018 günü yapılan “Süryani Halk Kahramanı ŞEMUN HANNE HAYDO” adlı kitabın beş dilde dünyaya sunulduğu büyük törende bana ŞEMUN HANNE HAYDO DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜ verildi.

1998 yılında Emanet Çeyiz adlı eserimle Abdi İpekçi Türkiye Dostluk ve Barış Ödülü’nü ve 1999 yılında Türkiye-Yunanistan Dostluk ve Barış Ödülü’nü almıştım. ŞEMUN HANNE HAYDO DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜ gerekçesinde şunlar yazılıdır: “Süryani Halk Kahramanı ŞEMUN HANNE HAYDO ve Süryaniler ve SEYFO adlı kitaplarınızla Süryani tarihinin ve Seyfo gerçeklerinin anlaşılmasına, Süryanilerin acılarının dinmesine, Turabdin’de, Türkiye’de ve dünyada dostluk ve barışın gelişmesine yaptığınız katkılar ve cesaretli çalışmalarınız nedeniyle size bu ödülü vermekten şeref duyarız.

Kitaplarımın bu ödüle layık görülmesinden çok mutlu oldum. Dilerim “Süryani Halk Kahramanı ŞEMUN HANNE HAYDO” adlı bu kitap toplum vicdanının temizlenmesine, Süryanilerin tanınmasına, Seyfonun acılarının dinmesine ve Türkiye’de barış kültürünün gelişmesine yardımcı olur.

Bochum, 24.11.2018, Kemal Yalçın