Son HaberlerYazılar

KAYIP ERMENİ KİRKOR DİKER AİLESİ ARANIYOR!

 

ÇORUM ili MECİTÖZÜ ilçesinden KARAKUŞ AİLESİ

BÜYÜK BABAANNELERİNİN 1915’TE KURTARDIĞI,

HAYATTA KALAN

ERMENİ KİRKOR DİKER AİLESİNİ ARIYOR!

ÇORUM ili MECİTÖZÜ ilçesinden KARAKUŞ Ailesi’nden Ergül Karakuş ile Nurgül Karakuş-Tosun babalarının anneannesi AYŞE’nin, namı diğer EŞE EBE’nin  1915’te ölümden kurtardığı, felaket günleri geçinceye kadar birkaç yıl sakladığı Ermeni DİKER ailesinden hayatta kalan Ermeni kardeşlerini ve  Ayakkabıcı KİRKOR DİKER’i arıyorlar!

Kirkor Diker, Mecitözü’nde ayakkabıcılık yaparken muhtemelen 1970 ile 1972 yılları arasında ailesiyle birlikte İstanbul’a göçmüştür. Bu bilgi kesindir.

Kirkor Diker’in hanımının adının Vartuhi Diker, mahallede “Vartiya” diye anılıyormuş. Mahalledeki komşularının adı  “KÜÇÇÜK”müş.

Kirkor ile Vartuhi Diker’in ikisi kız, biri oğlan üç evlatları varmış. Bu kızlardan birinin ya da bir kız torununun Fransa’da yaşadığı hakkında duyum alınmıştır.

Kirkor Diker ile Vartuhi Diker İstanbul’da Patrikhane yardımıyla aranmış ölü ya da diri bulunamamıştır. Ermeni mezarlıklarındaki kayıtlarda da bir iz yoktur.

Ergül Karakuş ile Nurgül Karakuş-Tosun’un ellerinde sadece aşağıdaki fotoğraf  vardır. Fotoğrafta soldan birinci önlüklü Sucu Nihat’ın oğlu Hasan’dır.

KİRKOR DİKER ile VARTUHİ DİKER’İ,

KIZLARINI, TORUNLARINI, AKRABALARINI

Gören, duyan, bilen varsa insanlık namına lütfen bize haber veriniz! İlginize ok teşekkür ederiz.

Ergül Karakuş,

Nurgül Karakuş-Tosun E-Mail: [email protected]

Kemal Yalçın E-Mail: [email protected]

Bochum, 7 Temmuz 2020, Kemal Yalçın