Son HaberlerYazılar

HRANT DİNK’İ ANMA TOPLANTISI NÜRNBERG’DE YAPILDI

 

Hrant Dink göz göre göre, devletin bilgisi dahilinde, kurucusu olduğu AGOS gazetesi önünde 19 Ocak 2007 günü öldürülmüştü. Hrant Dink Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında anılıyor. Bu anma toplantılarından birisi de 17 yıldan beri Nürnberg şehrinde “HRANT`IN DOSTLARI PLATFORMU NÜRNBERG” tarafından düzenleniyor. Nürnberg’de bu yılki anma toplantısı 19 Ocak 2024 günü Villa Leon Kültür Evi Bahçesinde ve Salonunda yapıldı.

Anma etkinliği saat 18.00’de Villa Leon Kültür Evi Bahçesi’ne Hrant Dink adına dikilmiş olan Barış Ağacı altında başladı. Hrant Dink’in anısına mumlar yakıldı. Hrant Dink ve tüm katledilmiş soykırım kurbanları, Ermeniler, Süryaniler, devrimciler, sosyalistler için Ermenice müzik eşliğinde saygı duruşu yapıldı. Hrant’ın Dostları Platformu adına Erkan Aktürk konuştu. Daha sonra Büyük Salona geçildi.

Nürnberg’de Barış Ağacının altına Hrant için mumlar yakıldı.

Salon doldu taştı. Panel öncesinde Mahmut Özkan, Hrant’ın Dostları Platformu adına bir konuşma yaptı.

Erkan Aktürk’ün yönlendiriciliğinde yapılan panelin konusu “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 100 yıldır kapanmayan yara – Ulus ve azınlıklar sorunu” idi. Panele Kemal Yalçın ve AGOS Gazetesinden Vartan Estukyan konuşmacı olarak katıldılar. Panelin ikinci bölümünde dinleyicilerden gelen sorulara Kemal Yalçın ve Vartan Estukyan cevap verdi.

Mahmut Özkan Hrant’ın Dostları Platformu adına konuşma yaparken

Hrant’ı Anma toplantısına gelen insanların kültür ve siyasal seviyesi Almanya’daki Türkiyeliler ortalamasının çok üstündeydi. Konuşmalar, sorular, cevaplar dikkatle ve olgunlukla dinlendi. Herkes birbirinin düşüncesine saygı duyuyordu. Ben Kemal Yalçın olarak böylesine siyasi ve kültürel seviyesi yüksek dinleyiciler karşısında konuşmaktan çok memnun oldum.

Hrant Dink’i Anma Etkinliğini düzenleyen HRANT`IN DOSTLARI PLATFORMU NÜRNBERG içinde yer alan dernekler, demokratik kitle örgüleri şunlardır:
Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği (AGEB )
Avrupa Göçmen İşçiler Federasyonu ( AGİF )
Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM )
Alevi Kültür Merkezi- Cemevi ( NAKM )
Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu ( ATİF )
Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu ( DİDF)
Medya Halkevi
Ermeni Cemaati Erlangen
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi ( SYKP )
KOM-KAR
BİR-KAR
Hrant Dink’i Anma Etkinliğini düzenleyen HRANT`IN DOSTLARI PLATFORMUNA, Mahmut Özkan’a, Moderasyonu yapan Erkan Aktürk’e ve bu etkinliğe ev sahipliği yapan Villa Leon Kültür Evi Sorumlusu Serap Aşıran’a saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunarım.

Bochum, 21 Ocak 2024, Kemal Yalçın