Yazarlar

Teşekkürler Denizli, teşekkürler memleketim!

3.Denizli Kitap Fuarı 14.4.2019 akşamı başarıyla kapandı. Giriş kontrol ve sayım aletinden aldığım bilgilere göre 320 000 kadar insan fuarı ziyaret etti. 5 Nisan 2019 günü açılan kitap fuarı büyük bir kültür festivali, zengin bir kültür şenliği biçiminde devam etti. Fuarda tam bir hoşgörü ortamı vardı.

Girişin solundaki CD satıcısı İtalyan komünistlerinin direniş şarkısı “Bella Çav”ı yüksek sesle çalıyor, “İşte bir sabah uyandığımda/Çav Bella Çav Bella Çav Bella Çav, çav, çav/Elleri bağlanmış bulduğum yurdumun/ sözleriyle çınlıyor; sağ tarafında ise Türk-İslam sanatları sergisi ziyaretçileri ağırlıyordu. Ataol Behramoğlu, Ahmet Ümit, İler Başbuğ, Bülent Arınç ve farklı görüşten yazarlar, şairler kitaplarını imzalıyor, konferans veriyorlardı. Fuarda Saidi Nursi’nin kitapları da vardı, Karl Marx’ın kitapları da vardı. Mini etekli kızlar da vardı, sadece gözleri görülen, karaçarşaflı genç kızlar da vardı. Kimse kimseye karışmıyordu. Büyük bir olgunluk, hoşgörü içinde insanlar farklılıkların zenginliğini yaşıyorlardı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 120 otobüs ve servis arabalarıyla her gün okullardan öğrenci taşıyordu. Kitap alanların çoğu kadınlardı. Kadınlar erkeklerden daha çok kitap okuyor, yazarlara ilgi gösteriyorlardı. Denizli Kitap Fuarı’nın sorumluluğunu üstlenmiş olan Büyükşehir Kültür Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı’ya, Kültür Müdürü Arif Duru’ya, Eylül Fuarcılık sorumlularına, güvenlik görevlilerine ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Osman Zolan’a da özel teşekkürlerimi sunuyorum. Barış kültürünü, karşılıklı saygı ve sevgiyi hayata geçiren Denizli halkına çok teşekkür ederim. 15.4.2019, Denizli, Kemal Yalçın