Genel YazılarSon Haberler

HERMAN HİNTİRYAN  ERMENİ PATRİKLİĞİ ÜSTÜN HİZMET NİŞANI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Ermeni Patrikliği tarihinde Patrikhane’nin yaşatılması ve geliştirilmesi için çok önemli maddi ve manevi  yardımda, bağışta bulunan hayırseverler ERMENİ PATRİKLİĞİ ÜSTÜN HİZMET NİŞANI ile ödüllendiriliyor.

Herman Hintiryan’a Nişan bizzat Patrik Sahak Maşalyan tarafından takıldı.

 

Herman Hintiryan Ermenistan, İstanbul ve ABD’de Patrikhane’nin ve kiliselerin yaşatılması ve geliştirilmesi, Ermeni okullarının yaşaması, Ermeni kültür ve sanatının yaygınlaştırılması, geliştirilmesi için çok çalışan, maddi ve manevi yardımlar, bağışlar yapan örnek Ermenilerden, Anadolu’nun dürüst, fedakar evlatlarından biridir.

Herman Hintiryan Surp Vartanants Ermeni  Kilisesi’nde, 5 Kasım 2023

 

Herman Hintiryan sadece İstanbul Patrikanesi’ne değil, aynı zamanda Ermenistan’daki Patrikhaneye, okullara, Amerika’daki Ermeni kiliselerine, kültür ve sanat kurumların da çok yardımcı oldu, bağışlarda bulundu. İstanbul’da özellikle  Hrant Dink Okulu’na da çok yardımda bulundu ve bulunmaya devam ediyor.

Herman Hintiryan’a  ERMENİ PATRİKLİĞİ ÜSTÜN HİZMET NİŞANI  5 Kasım 2023 Pazar günü  Surp Vartanants Ermeni  Kilisesi’nde yapılan özel bir törende bizzat Ermeni Patriği Sahak Maşalyan tarafından takıldı.

Herman Hintiryan Ermeni şarkıcı Sibil Pektorosoğlu ile birlikte.

 

Sevgili Herman Hintiryan Kardeşim sen bu Nişanı çoktan hak etmiştin. Ödüllerle şereflenen hayatın sağlık ve mutluluk için geçsin!

Bu dünya ve bu Türkiye seninle birlikte daha güzel ve anlamlıdır.

İyi ki varsın!

Bochum, 21 Kasım 2023, Kemal Yalçın